Viete, ako prezentovať, aby ste zaujali a odovzdali potrebné posolstvo? Kurz PDCS, o.z. pod vedením skúsenej lektorky Zory Pauliniovej pomôže zlepšiť nielen vaše prezentačné zručnosti. Uskutoční sa v dňoch 18. – 19. februára 2016.

Prezentácia naživo
Chcete si vyskúšať prezentáciu naživo v situáciách, ktoré sú pre vás dôležité? Veľkú časť tréningu budeme prezentovať, skúšať a vystupovať pred inými. Na základe kľúčových bodov,  ktoré sú súčasťou každej prezentácie si vyskúšame, aké je to vedieť meniť svoje ciele, reagovať na rôzne publikum,  prezentovať v meniacom sa čase i vtedy, keď vám vybuchne technika, ale aj ako postaviť mikroprezentácie  a improvizovať, keď máte  k dispozícii len pár sekúnd.

Pred veľkým publikom
Čaká vás konferencia, seminár, dôležitá porada?  Preberieme, ako meniť stratégiu prezentácie podľa toho, čo chcete dosiahnuť , ako zvládnuť „letiskový pohľad“ a iné výzvy prezentácie na veľkých eventoch; overíme si či je lepší PowerPoint, Prezi, využitie videí, fotografií alebo prezentácia „na sucho“. Vyskúšame, ako aktivizovať  publikum v plnom sále, ako sa pohybovať v priestore či ako využívať a pracovať s rečou tela.

V horúcom kresle: kamera, mikrofón
Často vás volajú do rozhlasu, televízie, pretože máte čo ponúknuť?  Ak vás oslovili, aby ste vystúpili v spravodajskej relácii k dôležitej téme alebo máte hodinu rozprávať v zaujímavom publicistickom programe, povieme si, ako pripraviť roadmap vášho vystúpenia, ako predvídať kritické otázky, ako pracovať s hlasom, dychom, adrenalínovým suchom v krku i ako vysvetliť komplikované veci v skratke na príbehu.

Bez strachu z otázok
Aj prezentácia naživo má svoje ťažké miesta; ťažké je zvládať mlčiace publikum, ale aj konfrontačné otázky. Naučíme sa rozpoznať motívy diskutérov a  ako sa vyhnúť ostreľovačom či využiť silu protivníka, namierenú voči vám, v prospech diskusie, ale aj ako rozprúdiť živú diskusiu po vašom vystúpení.

Ako na osobný branding
Skvele prezentujete, ale ľudia o vás nepočuli? Vyberieme sa aj do online priestoru a pozrieme sa na to, ako budovať svoju osobnú značku.  Ako si namiešať mix z profilov na sociálnych sieťach?  Čo si o vás ľudia majú pamätať a pod čím máte byť rozpoznateľný? Pozrieme sa na to, čo možno okrem dobrej prezentácie naživo spraviť, aby sa vaše meno spájalo s vašou osobnou misiou a odborným menom…

Kurz vedie skúsená lektorka Zora Pauliniová s osobnou skúsenosťou s prácou v televízii.

Na tréning sa možno prihlásiť cez stránku PDCS a v prípade ďalších otázok kontaktovať Moniku Strakovú (monika@pdcs.sk, 02/ 5292 5016). Ľudia, pracujúci v neziskovkách alebo ako dobrovoľníci majú možnosť uplatniť si zľavu.

Zdroj: PDCS