Dajte nám vedieť o skvelých mladých ľuďoch a o tom, čo robia pre našu krajinu! Týmito slovami vyzývajú nominovať organizátori z Rady mládeže Slovenska na ocenenia MOST 2016. Získať ho môžu mladí ľudia za ich dobrovoľné zlepšovanie sveta okolo seba. Tento rok bude Rada mládeže Slovenska odovzdávať cenu už 11-ty krát. Práve dnes (13.7. 2016) rozbehla nominačný proces. Každý, kto chce poukázať na úžasných (najmä) mladých ľudí a veci, ktoré robia, tak môže urobiť prostredníctvom nominačného formulára.

Rada mládeže Slovenska  zatrešuje 22 najväčších mimovládnych mládežníckych organizácií, ktoré spolu združujú viac ako 55–tisíc detí a mladých ľudí.

Most 2016 – Cenu pre mladých a fantastických – organizuje Rada mládeže Slovenska každoročne a snaží sa ňou poukázať na prácu mladých ľudí, ktorá prekračuje hranice bežného dňa.

Rada mládeže Slovenska každý rok oceňuje mladých ľudí, ktorí svojimi dobrými nápadmi a ochotou spolupracovať robia svet lepším miestom. Tento rok chceme okrem nových mladých osobností a inšpiratívnych projektov zvlášť vyzdvihnúť snahu a hodiny dobrovoľníckej práce ľudí a organizácií, ktorí s mladými dlhodobo spolupracujú a povzbudzujú ich,“ hovorí Irena Jenčová, komunikačná manažérka RmS.

Most 2016 sa udeľuje v kategóriách: Mladá osobnosť roka, Projekt roka a Dlhodobý prínos osobnosti a Dlhodobý prínos projektu/organizácie.

Podrobnosti o kategóriách a cene Most je možné nájsť na webe Most 2016.

„Ako aj po iné roky nás v kategórii Projekt roka bude zaujímať hlas verejnosti, ktorá v online hlasovaní rozhodne o víťazovi z piatich finalistov. O víťazoch ostatných kategórií rozhodne porota,“ dodáva Irena Jenčová.

Na mladých šikovných ľudí a ich aktivity, môže upozorniť ktokoľvek prostredníctvom nominačného formulára. Nominácie je možné posielať do 15. augusta 2016. Slávnostné udeľovanie cien sa bude konať 30. novembra 2016 v KC Dunaj v Bratislave.