Občianske združenie RosArt Vás pozýva na Festival literatúry a súčasného umenia SPOJKY 2016 spojený s literárnou dielňou. Festival chce divákom priblížiť súčasnú umeleckú tvorbu. Jeho hlavným cieľom je šíriť umenie medzi ľudí, potešiť divácke publikum a podporiť výmenu skúseností medzi „ostrieľanými“ umelcami a mladými nadšencami.

Počas podujatia bude prebiehať viacero aktivít, napríklad autorské čítanie, koncerty, predstavenia pre deti a divadlo pre dospelých. Zaujímavosťou bude VJing, súčasná vizuálna tvorba, ktorá prinesie divákovi nielen hlboký estetický zážitok, ale bude mať aj umelecko-edukatívny rozmer. Podujatie vzniklo vďaka finančnej podpore Nadácie Kia Motors Slovakia.

Súčasťou festivalu je aj literárny workshop, ktorý sa uskutoční cez víkend 30. a 31. júla 2016 v Bjornsonovom dome na Námestí slobody 10 v Ružomberku. Je určený všetkým, ktorí píšu, chcú písať, alebo pracujú s textami. V prípade ak máš záujem dozvedieť sa ako na to, chceš si zároveň aj rozhýbať myseľ a podporiť tvorivé písanie a máš viac ako 15 rokov určite si nájdi čas a zúčastni sa.

Lektorom bude Mgr. Mathej Thomka, ktorý je prozaik, lektor tvorivých literárnych dielní na Slovensku i v Čechách (Literárny Campus, Medziriadky, Napíš si svoj film a mnoho ďalších) a bývalý učiteľ slovenského jazyka. Publikuje v literárnych časopisoch na Slovensku, v Čechách, na internete. Získal mnoho ocenení na literárnych súťažiach a pred istým časom sa aj sám stal porotcom. V roku 2013 debutoval zbierkou Poviedok Pod orechom tma. Je tiež autorom projektu a zbierky poviedok Poviedky na želanie.

Festival sa uskutoční počas augustového víkendu v termíne 5.-8. augusta 2016 v Ružomberku.

Ďalšie informácie o workshope ale aj o samotnom festivale, takisto aj online registračný formulár nájdete v nasledovnom odkaze, facebook festivalu je tu.