Čo priniesla cena MOST za Projekt roka klubu UPside? Spýtali sme sa Marek Madra, riaditeľa UPside:

“Ocenenie MOST za Projekt roka 2014/1015 bol pre našu organizáciu veľkým povzbudením. Prišlo v čase, keď sme zápasili o podporu nášho projektu a jeho pokračovanie.

UPside aj vďaka verejnému oceneniu získal donora a pravidelných podporovateľov, čo pomohlo stabilizovať naše služby a byť ďalej užitočným miestom pomoci pre mladých ľudí v kríze. Ocenenie, najmä vďaka veľkému počtu hlasujúcich vo verejnom hlasovaní, veľmi utužilo aj kolektív a radovali sa z neho aj všetci naši klienti.
Ocenenie MOST sme dostali už za druhý náš projekt. Naše projekty stoja na profesionálnej dobrovoľníckej práci psychológov a sociálnych pracovníkov a preto, ak si niekto všimne a vyzdvihne ich dobrovoľnícku snahu, každý má pocit, že kúskom prispel k práci na niečom významnom, niečom, čo má oveľa väčší spoločenský dopad.

Jedna naša dvadsaťročná klientka povedala: “UPside ma drží pri živote. Spolu s ním som dostala napriek všetkým ranám od života aj jednu fakt veľkú vec – uvedomila som si, že aj môj život môže byť užitočným mostom pre iných.”
Vďaka oceneniu sa o nás veľmi zaujímali médiá, čo pomohlo zviditeľneniu projektu najmä medzi mladými ľuďmi, s ktorými pracujeme. Cena MOST je pre nás záväzkom pokračovať ďalej, máme veľké nadšenie a chuť robiť dobré veci dobre. Ďakujeme, že nám fandíte.”

Video o projekte UPside z minuloročného hlasovania:

Posielajte nám svoje tipy na nominácie v 11. ročníku ocenenia MOST 2O16. Nominovať môžete v kategóriách Mladá osobnosť roka, Projekt roka, Dlhodobý prínos osobnosti a Dlhodobý prínos organizácie/projektu. Viac informácií o ocenení nájdete na stránke MOST 2016 .