Slovensko patrí medzi 10 európskych krajín, ktoré sa zapojili do najväčšej študentskej súťaže zameranej na spoločensky prospešné podnikanie Social Impact Award. Rakúsko, Bosna a Hercegovina, Česká republika, Grécko, Macedónsko, Čierna Hora, Rumunsko, Rusko, Srbsko a Slovensko. To sú krajiny, ktoré sa snažia motivovať študentov k prospešným biznis nápadom. Takým, ktoré chránia a rozvíjajú naše okolie, stierajú rozdiely a vzdelávajú.

Národné kolo organizované Rozbehni sa! v spolupráci s Impact HUB Bratislava už pozná svojich víťazov. Osem tímov nabralo odvahu a predstúpilo pred finálovú porotu v zložení Tatiana Svrčková (Nadačný fond Telekom), Barbara Henterová ( Slovenská Sporiteľňa), Branislav Šmidt (ImpactHUB Bratislava), Sergej Kára (Dobre&;Dobré), Mirka Števková (jaspravim.sk), Janette Motlová (Eduma), Michal Kišša (Nadácia Pontis), Branislav Kleskeň (Leaf). Tri najlepšie projekty boli ocenené a vďaka partnerom programu získali aj finančnú odmenu.

Cenu verejnosti si odniesol projekt Počujko – klub pre rodiny nepočujúcich detí. Za najväčší progres v rámci súťaže a letného campu bol ocenený projekt Nosím – handmade recy tašky podporujúci slovenské výrobky. A za absolútneho víťaza bol zvolený projekt Adama Gandžalu – Adoptuj si úľ, ktorým chce oceniť a podporiť prácu poctivých včelárov.

Slovenských finalistov tak čaká od 24 do 27. októbra 2016 na SIA Summit Europe stretnutie víťazov všetkých národných kôl. V tomto termíne sa spojí všetkých 35 víťazných tímov z 10 krajín, ktoré počas posledných mesiacov absolvovali množstvo workshopov a seminárov a zo súťaže si odniesli aj štartovací kapitál na rozbeh svojho nápadu. Čas summitu je zameraný najmä na zdieľanie skúseností, vytváranie medzinárodných priateľstiev aj biznisových kontaktov a získanie feedbacku na nápady z medzinárodného prostredia, uskutoční sa v priestoroch Impact HUBu Vienna.

Ak ti je spoločensky prospešný biznis blízky a nosíš hlavu plnú nápadov, sleduj stránku a zapoj sa do ďalšieho ročníka už začiatkom budúceho roka.