Rada mládeže Slovenska dnes spustila online hlasovanie o Projekt roka ocenenia Most 2016. Získať ho môžu mladí ľudia za ich dobrovoľné a nadšené zlepšovanie sveta okolo seba. Verejnosť bude rozhodovať o víťazovi hlasovaním od 7. novembra do 27. novembra do polnoci.

Rada mládeže Slovenska (RmS) cenou Most už jedenásty rok oceňuje dobrovoľníkov, neziskové organizácie, iniciatívy, jednoducho ľudí, ktorí svoju energiu, voľný čas a nápady venujú deťom a mladým.

Jedna z cien patrí najlepším projektom, ktoré za posledné obdobie na Slovensku vznikli, fungujú a ďalej rastú. Robia ich zanietení ľudia, ktorým záleží na tom, ako to v našej krajine vyzerá. Hľadajú alternatívy, ponúkajú niečo viac a pozitívnym príkladom motivujú aj ostatných.

„Opäť sa nám podarilo dať dokopy pestré a inšpiratívne projekty. Cenu Most 2016 za Projekt roka však napokon môže získať len jeden – ten, ktorý do 27. novembra 2016 do polnoci získa v online ankete najviac hlasov,“ hovorí Irena Jenčová, komunikačná manažérka RmS.

Medzi štyri fantastické projekty o ktorých budú ľudia rozhodovať patrí napríklad ChemPlay – hra, ktorou sa dvaja tínedžeri rozhodli presvedčiť svojich rovesníkov o tom, že učenie chémie môže byť zábava.

O priazeň verejnosti sa uchádza aj sociálny experiment „ROMA friendly spoločnosť“, ktorý sprostredkúva rómskym deťom a mladým ľuďom zážitky, ktoré by si inak finančne nemohli dovoliť.

Unikátny projekt Čierne diery zas upozorňuje na industriálne dedičstvo, neznáme stavby či miesta a odhaľuje kúty Slovenska, kam by človek bežne nezavítal.

Divadlo NOMANTINELS sa dlhodobo venuje podpore angažovaného umenia na ľudskoprávne témy poskytuje pre mladých LGBT ľudí bezpečný priestor pre ich rozvoj.

„Tento týždeň budeme postupne projekty predstavovať krátkymi videami, aby si verejnosť mohla vybrať ten najlepší. Okrem Projektu roka udelíme Most 2016 u v kategóriách: Mladá osobnosť roka, Dlhodobý prínos osobnosti a Dlhodobý prínos projektu/organizácie. Verejnosť sa dozvie mená víťazov všetkých kategórií na slávnostnom udeľovaní cien 30. novembra 2016 v KC Dunaj v Bratislave,“ dodáva Irena Jenčová z Rady mládeže Slovenska.

Vyberte si jeden zo štyroch nominovaných projektov a hlasujte za projekt roka Most 2016!

Viac info: https://archiv.mladez.sk/most/