Publikačnú činnosť Rady mládeže Slovenska opätovne naštartovala séria Ročeniek, v ktorých dokumentujeme činnosť sektora, členských organizácií, ako aj kancelárie ako výkonnej zložky tejto platformy. Dočítate sa tu o všetkom, čo charakterizovalo prácu organizácií pracujúcich s deťmi a mládežou na Slovensku od roku 2014 až po súčasnosť. Kým prvá Ročenka z roku 2014 mapovala širšie spektrum organizácií aj mimo platformy, od roku 2015 je zameraná predovšetkým na prezentáciu členských organizácií RmS. Od roku 2016 je formát Ročenky zároveň využívaný ako priestor pre Výročnú správu RmS.

Príprava a tlač Ročeniek bola podporená z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.

 

Výročná správa 2017

Ročenka práce s mládežou 2016

Ročenka Rady mládeže Slovenska vychádza po tretíkrát a v novom formáte. Na viac ako 70 stranách prezentujeme činnosť 19 členských a pozorovateľských organizácií, ktoré pracujú s deťmi a mládežou na Slovensku. Súčasťou publikácie sú aj články o výstupoch a zisteniach hlavných projektov Rady mládeže Slovenska: správa o činnosti za rok 2016, dopady práce s mládežou, kvalita práce s deťmi a mládežou a štruktúrovaný dialóg. Podstatnú časť tvorí aj prezentácia aktivít Rady mládeže Slovenska a jej členských organizácií, spôsob rozvoja členov a systém vzdelávania dobrovoľníkov a pracovníkov s mládežou.

Ročenka práce s mládežou 2015

Ročenka práce s mládežou 2014

  Ročenka 2014 na stiahnutie (pdf).