V pondelok, 27. mája 2019 začína 19. ročník kampane – “Vypni telku, zapni seba!” Výzvu nepozerať týždeň televíziu, nehrať hry na mobile a počítači a nahradiť virtuálne četovanie za osobné zážitky prijalo zatiaľ štyritisíc detí z celého Slovenska.

Kampaň organizuje každoročne eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí, no medzi 110 prihlásenými skupinami sú okrem členov eRka aj školské kolektívy. Detské skupiny tvoria členovia v tomto roku 110 detských skupín a školských kolektívov z celého Slovenska. Kampaň je zameraná na aktívne prežívanie voľného času. Dobrovoľníci pripravili pre deti v tomto týždni zážitkové programy ako alternatívu k pasivite za obrazovkami.

Týždeň Vypni telku, zapni seba!” trvá od pondelka, 27.mája do nedele, 2. júna 2019. Hlavnou témou tohto ročníka je heslo – “Vysielame naživo”. Túto tému rozvíjajú animátori a pedagógovia tvorivým spôsobom podľa pripraveného metodického materiálu a navrhnutému harmonogramu týždňa:

  • Pondelok: Hráme sa naživo
  • Utorok: Tvoríme naživo
  • Streda: Športujeme naživo
  • Štvrtok: Rozprávame sa naživo
  • Piatok: Spievame a tancujeme naživo
  • Víkend: Medzinárodný deň detí

Deti budú počas týždňa na znak svojho záväzku nosiť náramok s logom kampane. Každý účastník dostal dva náramky. Jeden pre seba a druhý pre kamaráta. Takýmto spôsobom sa počet účastníkov môže navýšiť až na osemtisíc.

Materiály na stiahnutie, registrácia pre zaslanie náramkov zdarma a informácie o kampani sú k dispozícii TU.

Zdroj: eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev