Nela je posledná delegátka, ktorú sme ešte nepredstavili. Spolu s Dášou sú stálymi delegátkami k projektu EÚ dialóg s mládežou a zastupujú nás na troch konferenciách. Konferencie sa konajú krajinách, ktoré aktuálnemu, siedmemu cyklu, predsedajú. Týmito krajinami sú Rumunsko, Chorvátsko a Fínsko.

Odkiaľ pochádzaš? Aký máš k tomuto miestu vzťah? 

Pochádzam z Bratislavy. Napriek tomu a možno aj preto, že som dlhšiu dobu žila v zahraničí, bude mať toto mesto pre mňa navždy čaro. Podľa môjho názoru má skvelú polohu a dobrú kvalitu života. Je ideálnou kombináciou pozostatkov ospalej socialistickej architektúry, dedičstva z čias monarchie a mladého, progresívneho mesta – práve táto rôznorodosť na relatívne malej pôde ho pre mňa robí unikátnym.

Aká je tvoja vysnívaná krajina? 

Nemám. Verím, že tráva nie je nikde zelenšia a krajinu robia hlavne ľudia. Základom je pre mňa žiť na mieste, kde sa nemusím báť vyjsť na ulicu a poskytuje mi dostatočnú slobodu ako i možnosť participácie vo verejnom dianí. Ak by som však naozaj mala povedať jedno konkrétne miesto, rozhodne legendárny Absurdistan. ????

Prečo študuješ to, čo študuješ? 

Mám bakalára z práva, momentálne si dokončujem magisterské štúdium v odbore environmentálnych technológií a medzinárodných vzťahov. Klimatické zmeny a životné prostredie považujem za najdôležitejšie témy súčasnosti – ako sa vraví, neskoro už bolo včera. Verím však, že len spojenie fakticky založeného prístupu a dôsledná spolupráca na medzinárodnom leveli môže viesť k environmentálnej politike, ktorá sa sústreďuje na konkrétne kroky a nie len prázdne sľuby.

V čom vynikáš? 

Myslím, že mám dobré komunikačné schopnosti a viem sa ľahko prispôsobiť novému prostrediu. Niektorí ľudia hovoria, že som vcelku vtipná, ja si len skromne myslím, že mi to tolerujú keďže ma Pán Boh už dostatočne potrestal mojou výškou (alebo skôr nížkou).

Čo ťa najviac v tvojom okolí hnevá a chcela by si to zmeniť? 

Hnevajú ma ignoranti a klapky na očiach. Neochotnosť a egoizmus. Kopanie si na vlastnom piesočku a nedostatok pokory. Niekto raz múdro povedal – takto ten komunizmus nevybudujeme. ????