eRko – Hnutie kresťankých spoločenstiev detí organizuje od 28. augusta do 31. augusta 2019 celoslovenské stretnutie pre svojich animátorov v Ružomberku. Animátori eRka sa stretnú na konci augusta, aby sa inšpirovali vo svojej službe, duchovne načerpali, odštartovali svoj dobrovoľnícky školský rok a aby oslávili sviatok patrónov eRka – Svätých košických mučeníkov (7. septembra). Prihlásených je už viac ako 190 eRkárov.

Program sa bude konať v priestoroch Gymnázia sv. Andreja v Ružomberku a v Kultúrnom dome v Likavke. Pre účastníkov je pripravené predstavenie eRkoprogramu „Aj ty hrdinom“ pre prácu s deťmi na školský rok 2019/2020.

Chýbať nebudú duchovné, vzdelávacie, zážitkové aktivity i slávnostné momenty, ktoré priblížia všetky úrovne eRka. Účastníci sa môžu tešiť na eRko-bál, prednášku Slávky Kubíkovej o deťoch v 21. storočí, na hudobného hosťa Dominiku Gurbaľovú, svedectvá eRkárov, ale aj na čas pre vzájomné spoznávanie sa a priestor na duchovnú obnovu.

Štvrtkové poobedie bude patriť workshopom. Účastníci v nich dostanú dobré rady do ich ďalšej služby. Ponuka zahŕňa workshopy napríklad o Fair trade, ktorý bude viesť projektová manažérka Dobrej noviny Darina Maňurová, workshop kňaza Martina Majdu o rozhodnutí a hľadaní odpovede na otázku kam ďalej vo svojom živote, či o hodnote ľudskej práce, ktorý povedie Elena Karasová a ďalšie.

Viac informácií na www.erko.sk/cse.

eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí je detská organizácia s celoslovenskou pôsobnosťou. Základom činnosti hnutia je pravidelná mimoškolská práca s deťmi v malých spoločenstvách – stretkách. Celoslovenské stretnutie eRkárov v Ružomberku sa koná po siedmich rokoch. V minulosti sa konalo v Tvrdošíne, Ružomberku, Trenčíne a naposledy v Banskej Bystrici.

 

Zdroj: eRko