Naša členská organizácia eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí každoročne v októbri spúšťa projekt s názvom Detský čin pomoci. tento rok je témou kampane „Stvorené pre nás“. Téma bola inšpirovaná výzvou pápeža Františka, ktorý ľudí vyzýva, aby sa postavili zodpovedne k nášmu spoločnému domovu – k stvorenstvu.

„Cieľom Detského činu pomoci je, aby si deti i animátori pripomenuli spoluzodpovednosť za prírodu, ktorá nás obklopuje. Kampaň tiež každoročne motivuje k nezištným skutkom pomoci. Deti sú zapojené do plánovania a rozhodovania, kde so svojím stretkom pomôžu, čo rozvíja detskú participáciu. Výsledkom kampane sú DOBROčiny, ktoré odrážajú spoločné úsilie detí a animátorov vo svojom okolí“, približuje cieľ koordinátorka kampane Monika Vojtašáková.

V minulosti deti spolu s animátormi napr. zorganizovali narodeninovú oslavu pre deti z detského domova, vyrábali ekologické tašky, či vo svojej škole zavádzali nádoby na triedenie odpadu. DOBROčiny z minulých rokov je možné nájsť na www.erko.sk/dobrociny.

Do kampane sa v tomto roku zatiaľ zaregistrovalo viac ako 24 detských spoločenstiev čo v súčasnosti predstavuje približne 770 detí a 121 animátorov a niekoľko školských zariadení. Zapojiť sa môžu aj nečlenovia eRka, prípadne záujemcovia zo strany škôl i farností v ktorých eRko nepôsobí. Zaregistrovať sa je možné aj v priebehu kampane na webe Detského činu pomoci www.erko.sk/dcp. Na stránke sú k dispozícii aj metodické materiály či grafický balík.

Detský čin pomoci je celoslovenská kampaň motivujúca deti v mesiaci október k skutkom nezištnej pomoci. Kampaň organizuje eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí. V tomto roku sa koná už jeho 20. ročník.

 

Viac informáci o Detskom čine pomoci nájdete tu ➡️ http://erko.sk/dcp/