Si študentom vysokej alebo strednej školy a máš sa chuť vyjadriť na tému “Čo znamená mier”? Môžeš tak urobiť prostredncítvom literárnej súťaže Ministerstva obrany SR, v ktorej máš zároveň možnosť získať z svoje myšlienky aj finančnú odmenu.

„Mladá generácia je našou budúcnosťou. Preto nás úprimne zaujíma pohľad žiakov a študentov na témy spojené s naším rezortom, obranou a bezpečnosťou našej krajiny. V záujme o túto oblasť sa ich snažíme motivovať rôznymi spôsobmi. Jedným z nich je aj  literárna súťaž, v ktorej 16. ročníku sme sa zamerali na hodnotu mieru. Na diela k tejto téme  som sám naozaj veľmi zvedavý,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď.

 

Čo a ako?

Súťažné práce v žánri poviedka alebo úvaha v rozsahu od 1 000 do 5 000 znakov vrátane  medzier, môžu študenti posielať vo formátoch DOC, DOCX, ODT alebo PDF. Súťažiaci sú  zároveň povinní uviesť základné údaje o autorovi diela (meno a priezvisko, adresa, škola, vek,  kontakt) a spolu s prácou zaslať aj vyplnený súhlas so spracovaním osobných údajov (GDPR).  Podrobnosti a formuláre GDPR sú dostupné na webe súťaže www.mosr.sk/sutaz-2020/.

 

Termíny

Z prihlásených prác, ktoré splnia požadované kritériá, vyberie odborná porota rezortu v každej kategórii do finále päť najlepších prác. Tie budú od 1. do 6. decembra 2020  uverejnené na facebookovom profile Ministerstva obrany SR, kde o víťazovi rozhodne  verejnosť počtom získaných „lajkov“. Výsledky súťaže budú zverejnené 8. decembra 2020.  Prvé tri najlepšie hodnotené práce v každej kategórii získajú okrem iných ocenení aj finančnú  odmenu vo výške 500, 400 a 300 eur. Ceny víťazom odovzdá minister obrany SR Jaroslav  Naď. Víťazné práce budú uverejnené v rezortnom mesačníku OBRANA.

 

Prihláška

So svojim dielom sa môžeš do súťaže zapojiť do 22.novembra, stačí ho vo finálnej podobe zaslať na sutaz@mil.sk