Organizácia INESS pripravuje už 4.ročník Ekonomickej olympiády, súťaže určenej študentom stredných škôl. Táto celoslovenská súťaž podporuje rozvoj vedomostí z ekonómie a financií, no zároveň poskytuje príležitosť na prepojenie súažiacich s partnerskými univerzitami. Navyše sa v nej súťaží o vecné ceny ako notebook, telefón, čítačku a mnoho ďalších.

Cieľom Ekonomickej olympiády je vyhľadávať medzi slovenskými stredoškolákmi nadaných budúcich ekonómov a následne ich podporovať v rozvoji, vytvoriť im dobrý odrazový mostík pre ďalšie štúdium, prax a kariéru. Celonárodná ekonomická súťaž ich prepojí s ekonómami a expertmi, ktorí môžu študentov následne inšpirovať a podporovať na študijnej a kariérnej ceste.

Ekonomická súťaž prebieha na celom Slovensku, pričom prvé kolo prebehne online už v decembri. Ide o  postupovú súťaž, súťažiaci teda začína v školskom kole, ak je úspešný postupuje do krajského kola a ďalej do finále. V jednotlivých kolách súťaže účastníci riešia test s uzavretými a otvorenými otázkami. Viac informácií o štruktúre a obsahu testu nájdete tu.  

Ako sa prihlásiť?

➡️ Nezáväzne zaregistruj školu na ➡️ https://ekonomickaolympiada.sk/

➡️ E-mailom dostaneš pokyny ako postupovať ďalej

➡️ Prvé (školské) kolo sa uskutoční online už v decembri

➡️ Ešte pred Vianocami sa dozvieš, či postupuješ do krajského kola

 

Prihlásovať sa je možné do 2.12. 2020! Podrobné informácie o Ekonomickej olympiáde nájdeš tu ➡️ https://ekonomickaolympiada.sk/