Často sa stretávame s postojom „Kto nie je so mnou, je proti mne“, no svet a naša spoločnosť sú omnoho komplexnejšie. Rôzne aspekty kultúry a života preto jednoducho nie sú čierno-biele.

️️Práve preto by sme chceli poukázať na to, ako môžu vyznievať rôzne hodnoty. Každá z nich má v sebe niekoľko odtieňov, nie je vždy vyslovene pozitívna alebo len negatívna. Presne to, by sme chceli ľuďom ukázať prostredníctvom foto príbehov.

Pomôž nám zachytiť hodnoty z rôznych pohľadov, ukáž nám, že svet nie je čiernobiely.

 

 

Ako na to? Stačí splniť tieto kroky:

  1. Vyber si niektorú z nasledujúcich hodnôt* (alebo pokojne aj všetky)
  2. Urob fotografiu alebo sériu fotiek, ktorá ukáže konkrétnu hodnotu z rôznych uhlov (napríklad negatívny pohľad verzus pozitívny)
  3. Pošli nám fotku/ fotky na pr@mladez.sk a nezabudni uviesť svoj stručný popis a meno autora

 

Čo z toho budeš mať?

Fotky, ktoré sa nám budú hodiť ku výsledkom našich prieskumov uverejníme na našich stránkach, sociálnych sieťach a doplníme ich aj ku tlačovým správam, ktoré poputujú do najväčších médií na Slovensku aj v Česku.

Každý, kto sa zapojí, bude zaradený do losovania o darčekové poukazy v hodnote 100 na nákup produktov podľa svojho výberu na www.prolaika.sk. Zaradení budú všetci, aj tí, ktorých fotografie nebudú vybraté na publikáciu.

 

Dokedy?

Víťazov budeme žrebovať v troch vlnách:

  • Prvá vlna: fotografie zaslané do 18.11. 2020 – víťaz vyhlásený do 23.11. 2020
  • Druhá vlna: fotografie zaslané do 2.12. 2020 – víťaz vyhlásený do 7.12. 2020
  • Tretia vlna: fotografie zaslané do 16.12. 2020 – víťaz vyhlásený do 21.12.2020

 

Kto?

☄️ ️Zapojiť sa môže každý občan/ občianka Slovenska alebo Česka, prípadne ľudia dlhodobo žijúci v týchto krajinách do veku 29 rokov.

 

* Hodnoty :

Rodina, priateľstvo, voľný čas, fyzická zdatnosť, náboženstvo, práca, politika, pokora, starostlivosť, spoľahlivosť, záujem, dobrovoľníctvo, demokracia, etická dilema, rovnosť, vášeň, sexualita, sebarozvoj, vzťah ku prírode, angažovanosť, postoj k drogám/ fajčeniu/ alkoholu, pôžitkárstvo, úspech, prestíž, moc, tolerancia, mier, rovnosť, rešpekt, spravodlivosť, tradícia, konformita, plnenie povinností, dodržiavanie pravidiel, vzrušenie, novosť, adaptácia na zmeny