Dokedy: 21. jún 2019
Kde: Viedeň, Rakúsko
Kedy: konanie festivalu - 29. november - 10. december 2019

“Budúcnosť je naša zodpovednosť: Postavme sa za našu planétu!”

Každoročný filmový festival o ľudských právach – “This human world 2019” opäť organizuje Súťaž študentských krátkych filmov o ľudských právach pod záštitou Informačnej služby OSN (UNIS) Viedeň a Vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR)v Rakúsku v spolupráci so školami v Maďarsku, Rakúsku,
Slovensku a Slovinsku.

Cieľom tejto súťaže je priblížiť mladým ľuďom ľudské práva a 30 článkov medzinárodnej deklarácie ľudských práv, dať im priestor kriticky uvažovať o ľudskoprávnych témach a ponúknuť nadšeným mladým filmovým tvorcom platformu, kde môžu predstaviť svoje práce.

Súťaž je určená mladým ľuďom vo veku 10 – 20 rokov, ktorí sa môžu zapojiť – individuálne alebo ako trieda – s krátkym filmom na tému jedného z článkov Všeobecnej deklarácie ľudských práv. Témou tohtoročnej súťaže je „Postavme sa za našu planétu“.

Tvoj súťažný príspevok by sa mal pokúsiť odpovedať na nasledovné otázky:

  • Ako môžeme podporiť, postaviť sa za ľudí, na ktorých má
    tento vývoj dopad?
  • Kde je časť mojej, našej zodpovednosti?
  • Ako môžem vedome spotrebovávať? Čo nakupujem? Kde
    a ako sú tieto produkty vyrobené?
  • Ako si predstavujeme udržateľnú budúcnosť?

Dĺžka súťažného filmového príspevku môže byť max. 3 minúty. Súťažiaci môžu pri výrobe a editovaní filmu použiť akékoľvek nástroje od profesionálnych kamier až po kamery na mobile. Povolené sú všetky žánre.

Registrácia účastníkov súťaže prebieha zaslaním potvrdzujúceho emailu na schulfilmprojekt@thishumanworld.com a to najneskôr do 21.júna 2019.

Všetky potrebné informácie o súťaži nájdeš TU.

Zdroj: This human world